Golffilmer vi gillar

Vi som spelar golf tycker också om att roa oss med filmer om just golf. Speciellt filmer med humoristiska inslag gillar vi och det tror vi att du också kommer att göra. Här är ett par filmer som vi gillar, filmer som du kan köpa eller hyra på nätet idag. Använd din mediaspelare för att spela upp filmen. Har du DVD så går det säkert att hitta filmerna i din lokala butik eller i någon webbshop.

Den ofrivillige golfaren (1991)

Här är en fortsättning på filmerna med Sällskapsresan av Lasse Åberg och nu ska Stig Helmer ta sig till Skottland för att lära sig att spela golf hos ett gammalt proffs. Bakgrunden till resan är att han blev uppsagd från sitt vanliga jobb på brödrostfabriken och fick ett annat där han plockade skräp vid en golfbana. Där möter han Bruno Anderhage som har slagit vad med en vän om att man kan lära sig att spela golf som ett proffs på en vecka, Bruno tilltalar Stig Helmer och han ska få 100 000 kr för besväret. Stig antar utmaningen och reser till Skottland med sin gamle vapendragare Ole Bramserud. Vad som händer sedan får ni se själva men det är en bra golffilm som innehåller en hel del korrekta saker även om det är en komedi som ibland fransar ut i kanten.

Happy Gilmore (1996)

En amerikansk långfilm och komedi med Adam Sandler i huvudrollen som ishockeybusen Happy Gilmore som byter karriär. Hans farmor är på väg att mista huset på grund av skatteproblem och Happy Gilmore försöker att hjälpa henne genom att bli en golfspelare. Han har en talang när det kommer till golf, men det stannar också vid just 1. Hans enda bra sida är att han kan slå bollen väldigt långt och rakt, annars finns det inte mycket att hämta. Men han hittar en tränare som hjälper honom att bli en bättre spelare och till slut blir han antagen till PGA-Touren. Det är en fin film med sensmoralen att aldrig ge upp hoppet, hur mörkt den än ser ut att vara så finns det alltid ljus i slutet av tunneln.

The Legend of Bagger Vance (2000)

Här är ett drama med två stora amerikanska skådespelare. I filmen ser vi Will Smith och Matt Damon spela mot varandra. Filmen baseras på boken med samma namn och handlar om Rannulph Junuh som spelas av Matt Damon. Han ska delta i en lokal golfturnering men är inte riktigt fokuseras på det han ska göra. Ut ur mörkret kommer en mystisk man som spelas av Will Smith och erbjuder honom hjälp och han blir senare caddy. I slutet av tävlingen försvinner han lika snabbt och mystiskt som han dök upp. Det är en bra dramafilm med kärlek och spänning, samt golf förstås.

Den ofrivillige golfaren och Happy Gilmore kan du hyra hos Headweb men det tredje och sista filmen fanns bara hos Viaplay http://viaplay.se/film/legenden-om-bagger-vance-2000

Vill du se några av de bästa golffilmerna så är detta filmerna som du ska se!