Lär dig spela golf på egen hand

Här kommer bra tips för dig som vill lära dig att spela golf på egen hand. Du vill kanske inte anlita en instruktör som kostar, nej. Det går faktiskt att lära sig på egen hand med hjälp av internet. Tekniken har blivit så bra och internetuppkopplingarna har blivit snabba så det blir att kvaliteten höjs på t.ex. videoklipp med instruktioner. Det går att Google fram det mesta och ägare av webbsidor bjuder gärna på information och ger sina tips på hur man blir en bra golfspelare.

Sök på Google

Vi börjar med att söka efter information på nätet. Att ”Google” har blivit ett verb idag och det är av en anledning, det finns så mycket material där ute att hämta så det är inte klokt, det gäller bara att hitta rätt och använda bra söktermer. Vi rekommenderar att du börjar med en sökning på t.ex. ”lära sig spela golf”, om vi ska gå på den svenska delen av sidorna som finns där ute. Ganska högt upp hittar vi en bra informationssida som heter spelagolf.se, där kan du läsa om sporten i allmänhet, precis som hos oss men det finns även ett utökat innehåll av regler, banor och resor som man kan göra, samt bra länkar för dig som vill lära dig att spela golf.

För dig som vill lära dig allt om en bra golfsving så dyker sidan golfsvingen.se upp där du hittar fakta och tips om hur du kan lära dig att göra en riktig golfsving.

För mer träffar så ska du byta till engelska, testa då att söka på ”learn to play golf”. På förstaplatsen kommer golfdigest och deras nybörjarguide som heter ”How To Play Golf: A Beginner’s Guide From Golf Digest”. Där finns allt du behöver veta om golf, tillbehör och speltips. En nackdel med att söka på engelska är att språket kan vara ett hinder, men är det ok så är det en mycket bra källa för information om golf.

Kolla Youtube

Ett onlinefenomen utan hejd. Youtube har blivit en av världens största sociala plattformar där människor lägger ut videoklipp på sig själva eller andra saker man gör. Det är helt gratis för både användare och tittare. Som tittare behöver du inte ens skapa ett konto, sök bara på det du gillar och visp så har du fått tusentals klipp som du kan titta på. Golfen lämpar sig väldigt bra på Youtube eftersom man behöver ofta en visuell beskrivning hur man ska stå och slå på banan.

Testa sökningen ”how to play golf”, då kommer du att få nästan en miljon träffar på videoklipp som visar hur man ”lär sig golf”.

Det första klippet vi får upp är en serie av videor där man kan lära sig att spela golf. Den heter ”How To Play Golf Tutorial One – The Grip” om du skulle vilja söka upp den direkt. Kanalen har två klipp och har inte fortsatt men du ser ett exempel på alla klipp som finns där, så det enda du behöver göra är att leta upp en bra instruktionsvideo och sedan luta dig tillbaka och kanske anteckna ett och annat. Gå sedan ut och träna!